Plaatsing Tiny Houses dichterbij

Op de foto drie van de vijf toekomstige bewoners vlnr: Madelief Dam (bewoner), Yvonne Metselaar (projectleider gemeente Heemskerk), Robert Roberti (bewoner) en Nicole Honingh (bewoner)

Het plaatsen van vier Tiny Houses aan de Rijksstraatweg (nummer 15) komt dichterbij. Het huurcontract tussen de gemeente en de vereniging Tiny House Kennemerland is zo goed als afgerond en deze week wordt de in/uitrit van het terrein aangelegd. Zodra het terrein helemaal gereed is kunnen de bewoners met hun Tiny Houses het in gebruik nemen.

Voorzieningenrechter stelt de gemeente in het gelijk

Er loopt nog wel een bezwaarprocedure van een omwonende tegen de verleende Omgevingsvergunning die plaatsing van de Tiny Houses mogelijk maakt. De aanvraag van deze omwonende bij de voorzieningenrechter om de plaatsing uit te stellen tot na de uitspraak in de procedure is echter afgewezen. De rechter meent dat “het geenszins aannemelijk is dat de plaatsing van Tiny Houses hem reële overlast zal geven”. In het verslag legt de rechter uit dat het terrein van de omwonende in een drukke omgeving ligt aan de Rijksstraatweg nabij een rotonde en dat het grenst aan een bedrijventerrein. Daarnaast zal het aantal bewoners van de Tiny Houses beperkt zijn, gezien het formaat en de inrichting ervan.   

Eind deze week de eerste Tiny Houses geplaatst

Tiny Houses zijn kleine mobiele woningen die voor een groot deel zelfvoorzienend zijn. Naar verwachting worden de eerste Tiny Houses komend weekend geplaatst.