Heemskerk viert boomfeestdag op 13 maart

Op woensdag 13 maart was het Nationale Boomfeestdag. Ook in Heemskerk werd dit gevierd.

Wethouder Schoorl plantte samen met leerlingen van de Anne Frank school een aantal Elzen op de Dierenweide van kinderboerderij Dierendorp. Ook mochten leerlingen uit groep 6 biologische bloembollen planten.

Boomfeestdag 2019

De Boomfeestdag wordt georganiseerd door het Natuur en Milieu Educatie Beverwijk &Heemskerk en de gemeente Heemskerk, samen met basisschool De Sterrekijker. De boomfeestdag is een landelijk initiatief en wordt voor de 63e keer georganiseerd. Naar verwachting doen 100.000 kinderen mee in ruim 290 gemeenten (75%) in Nederland en zij planten die dag met elkaar zo’n 200.000 bomen en struiken. Het thema voor boomfeestdag 2019 is: ‘Ieder kind een boom’. Dit thema is gekozen met het oog op de huidige klimaatproblematiek doel is om zo veel mogelijk bomen te planten in buurten, wijken en in het buitengebied.