Hondenbelasting

Als u in het bezit bent van 1 of meerdere honden, dan moet u hondenbelasting betalen. De hondenbelasting betaalt u per hond. De gemeente Heemskerk voert af en toe een huis-aan-huis controle uit op hondenbezit.

Een hond aanmelden of afmelden kunt u digitaal doen via het aangiftebiljet (DigiD). Het bewijs, bijvoorbeeld een verklaring van de dierenarts, kunt u ook digitaal meezenden.

Aan- of afmelden hond (DigiD)

Aangiftebiljet per post

Wilt u het af- of aanmelden niet digitaal doen, dan kunt u een brief sturen aan bureau PCF Belastingen van de gemeente. Wilt u meer weten over het hondenbeleid in Heemskerk, bekijk dan ook de folder (5 MB).

Tarieven hondenbelasting 2018

€ 86,64 (per hond)

Meer informatie over het heffen van hondenbelasting leest u hier (14 KB).

Hondenlosloopplaatsen

In Heemskerk zijn verschillende gebieden aangewezen waar honden los mogen lopen. Deze hondenlosloopplaatsen zijn opgenomen in de folder hondenbeleid. In de folder zit een plattegrond van Heemskerk waarop te zien is waar de losloopplaatsen zijn. U kunt de folder downloaden (5 MB) of een fysiek exemplaar aanvragen via deze website.