Oplaadpunt voor elektrische auto

Via het formulier kunt u een verzoek indienen voor het plaatsen van een nieuw oplaadpunt in uw omgeving. Hieraan is de eis verbonden dat het oplaadpunt als doel heeft om gebruikt te worden door inwoners van Heemskerk of van mensen die in de gemeente werken. Uiteraard moet u in het bezit zijn van een elektrische auto of deze hebben aangeschaft. U heeft daarnaast geen mogelijkheid tot elektrisch laden op eigen terrein en is er geen openbare oplaadpaal aanwezig binnen 300 meter van uw (woon/werk)adres.

Op de website laadkaart.mrae.nl is te zien waar de oplaadpalen in Heemskerk staan en waar er oplaadpalen nog gerealiseerd gaan worden. Door in de zoekbalk op deze website 'Heemskerk' op te geven, wordt de kaart van Heemskerk geladen. Momenteel dient u rekening te houden met een proceduretijd van circa 5 maanden tussen het moment dat er gezamenlijk een locatie is bepaald en het moment dat u van de oplaadpaal gebruik kunt gaan maken.

Oplaadpunt aanvragen

Oplaadpunten

In de regio IJmond zijn verschillende oplaadpunten voor elektrische auto's gerealiseerd. In Heemskerk zijn 23 locaties waar mensen hun elektrische voertuig kunnen opladen:

• Van Coevenhovenstraat (2 opstelplaatsen).
  • Breedweerlaan (hoek Mozartstraat) (1 opstelplaats).
  • Deukelven 71 (1 opstelplaats).
  • Euratomplein (2 opstelplaatsen).
  • Europaplein 2 (1 opstelplaats).
  • Jan Ligthartstraat 101-195 (1 opstelplaats).
  • Jan Ligthartstraat 721-761 (2 opstelplaatsen).
  • Jan van Polanenstraat 2 (1 opstelplaats).
  • Krayenhofflaan 11 (1 opstelplaats).
  • Lessetraat (2 opstelplaatsen).
  • Luceberthof 2 (1 opstelplaats).
  • Luxemburglaan 16-186 (2 opstelplaatsen).
  • Luxemburglaan 509 (1 opstelplaats).
  • Maerelaan 260 (1 opstelplaats).
  • Merel (1 opstelplaats).
  • Offenbachstraat 1 (1 opstelplaats).
  • Van der Ploegstraat (2 opstelplaatsen).
  • Ratelaar (2 opstelplaatsen).
  • De Smidse (1 opstelplaats).
  • Titus Brandsmastraat 2 (1 opstelplaats).
  • De Trompet (2 opstelplaatsen).
  • Weergang 3 (1 opstelplaats).
  • Weg acker 91 (1 opstelplaats).

In voorbereiding

• Spinsteen 82 (1 opstelplaats).
  • Prof. ten Doesschatestraat 147 (1 opstelplaats).

Oplaadpas

Het opladen van een elektrische auto gaat via een oplaadpaal. Om gebruik te maken van een oplaadpaal is een oplaadpas nodig. Op de website van ElaadNL en MRA-Elektrisch kunt u informatie vinden over hoe u een oplaadpas kunt aanvragen. Met deze pas kunt u bij alle publieke oplaadpunten (dus ook die van andere aanbieders) in Nederland uw voertuig opladen.